- 50 dkg liszt
- 3 szelet sütőtök (megsülve)
- 2 kiskanál só
- 2 kiskanál cukor
- 1 tasak szárított élesztő
- 2 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- napraforgómag
- egy csokor medvehagyma apróra vágva
A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót.
A sütőtököt a héjából belekanalazzuk a tálba. A víz lassú hozzáadagolásával kidagasztjuk a tésztát. A napraforgómag egy részét és az apróra vágott medvehagymát is beledagasztjuk a tésztába.
Ezután fél órát kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, miután megkelt, majd egy olívaolajjal kikent formába tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és megszórjuk a maradék napraforgómaggal. Előremelegített sütőben (180 °C) háromnegyed órát sütjük a kenyeret, úgy, hogy egy kis fémtálban egy kevés vizet párologtatunk a kenyér alatt. Miután kivettük, meghintjük hideg vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése