2023. március 27., hétfő

Medvehagymás-sütőtökös kenyér

 


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 szelet sütőtök (megsülve)
  • 2 kiskanál só
  • 2 kiskanál cukor
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 2 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • napraforgómag
  • egy csokor medvehagyma apróra vágva


A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót. 

A sütőtököt a héjából belekanalazzuk a tálba. A víz lassú hozzáadagolásával kidagasztjuk a tésztát. A napraforgómag egy részét és az apróra vágott medvehagymát is beledagasztjuk a tésztába.

Ezután fél órát kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, miután megkelt, majd egy olívaolajjal kikent formába tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és megszórjuk a maradék napraforgómaggal.  Előremelegített sütőben (180 °C) háromnegyed órát sütjük a kenyeret, úgy, hogy egy kis fémtálban egy kevés vizet párologtatunk a kenyér alatt. Miután kivettük, meghintjük hideg vízzel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése