- 12 dkg vaj/margarin
- 25 dkg liszt (fele lehet teljes kiőrlésű)
- fél teáskanál só
- csipet cukor
- 1 tojás
Töltelék:
- 2 kisebb cukkini
- negyed kiló gomba
- 50 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- só
- bors
- fűszerek (kakukkfű, borsikafű)
- medvehagyma egy csokorral apróra vágva
- olívaolaj
- valamennyi reszelt trappista a tetejére
A tésztához elmorzsoljuk a margarint, sót, cukrot, lisztet, majd hozzáadjuk a tojást. Összegyúrjuk, ha nem áll össze, kevés vizet adhatunk hozzá. A tésztát alufóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát.
A töltelékhez felvágjuk vékonyabb szeletekre a cukkinit és a gombát, kis olívaolajon megpároljuk egy serpenyőben. Nem muszáj teljesen puhára párolni, de kicsit fonnyadjon meg. Kicsit sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. És kakukkfüvet, borsikafüvet adtam hozzá.
A juhtúrót egy mély tálban összekeverjük a tejföllel és a tojással. Botmixerrel beleturmixoltam a medvehagymát is a masszába.
A kinyújtott pitetésztát kivajazott piteformába tesszük, megszurkáljuk villával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük. Ezután elosztjuk az elősütött tésztán a gombát és cukkinit, az egészet leöntjük a juhtúrós masszával. Kb. fél óra sütés után, ha már nagyjából megszilárdult a massza, a pitét megszórjuk reszelt sajttal. Még 5-10 percet sütjük, míg a sajt pirulni nem kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése