2023. március 27., hétfő

Cukkinis-gombás medvehagymás quiche

Tészta:

  • 12 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg liszt (fele lehet teljes kiőrlésű)
  • fél teáskanál só
  • csipet cukor
  • 1 tojás


Töltelék:

  • 2 kisebb cukkini
  • negyed kiló gomba
  • 50 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • fűszerek (kakukkfű, borsikafű)
  • medvehagyma egy csokorral apróra vágva
  • olívaolaj
  • valamennyi reszelt trappista a tetejére

A tésztához elmorzsoljuk a margarint, sót, cukrot, lisztet, majd hozzáadjuk a tojást. Összegyúrjuk, ha nem áll össze, kevés vizet adhatunk hozzá. A tésztát alufóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát.

A töltelékhez felvágjuk vékonyabb szeletekre a cukkinit és a gombát, kis olívaolajon megpároljuk egy serpenyőben. Nem muszáj teljesen puhára párolni, de kicsit fonnyadjon meg. Kicsit sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. És kakukkfüvet, borsikafüvet adtam hozzá. 
A juhtúrót egy mély tálban összekeverjük a tejföllel és a tojással. Botmixerrel beleturmixoltam a medvehagymát is a masszába.

A kinyújtott pitetésztát kivajazott piteformába tesszük, megszurkáljuk villával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük. Ezután elosztjuk az elősütött tésztán a gombát és cukkinit, az egészet leöntjük a juhtúrós masszával. Kb. fél óra sütés után, ha már nagyjából megszilárdult a massza, a pitét megszórjuk reszelt sajttal. Még 5-10 percet sütjük, míg a sajt pirulni nem kezd.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése