2015. november 5., csütörtök

Oreo torta


Újabban divatja van az Oreonak, így az Oreos tortáknak is, bár én ezt az őrületet és a keksz iránti imádatot nem igazán értem. Mivel egy igen szép mintázatú kekszről van szó, kitűnő tortadísz válik belőle. 

Így készül tehát az Oreo torta az én olvasatomban.

Tortaalap:

6 tojás
200 g liszt
7 ek olaj
fél teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
50 g kakaó
250 g cukor
1 csipetnyi só

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük a csipetnyi sóval majd a cukorral kemény habbá. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az olajt és a szódabikarbónát. Óvatosan beleszitáljuk a lisztet és a kakaót.
Kikenünk egy sütőformát, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 5 percig sütjük 200 °C-on, majd visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra. Kb. 30—40 percig sütjük.

Krém:

500 g mascarpone
4 pohár sztracsatellás görög joghurt
1 zselatin (Aldis Sofort Gelatine)
valamennyi étcsokis csokiforgács vagy reszelék

Összekeverjük a mascarponét a joghurttal, majd beletesszük a zselatint és a tortareszeléket.

Tetejére:

250 ml habtejszín felverve
valamennyi kakaó
csokiforgács
Oreo keksz

A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk. Tortagyűrűt rakunk köré és mindegyik réteget befedjük krémmel. A tetejét szép simára simítjuk habkártyával. Hagyunk annyit a végén, hogy az oldalára is jusson. Az oldalát csíkozhatjuk recés habkártyával.
A tetejét Oreo keksszel, csokiforgáccsal, ill. tejszínhabbal (vagy kakaós tejszínhabbal) díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése