2015. november 5., csütörtök

Medvehagymás-szalonnás kenyér


















Hozzávalók:

  • fél kiló liszt
  • 1 ek. só
  • 4 kanál olivaolaj
  • 25 g élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 2-2,5 dl víz
  • ill. az élesztőhöz 1 dl víz
  • apróra vágott medvehagyma
  • szalonnakockák
Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az 1 dl. langyos vízben felfuttatjuk egy kk. cukorral az élesztőt. A liszthez adjuk, és még hozzáadjuk az olívaolajat és a 2-2,5 dl langyos vizet is. Jól kidagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk kilisztezett munkalapon, és beledolgozzuk az apóra vágott medvehagymát és szalonnát. Beletesszük egy kiolajozott formába, és a tetejét is megkenjük olívaolajjal. A sütőbe teszünk egy kislábos vizet és közepes lángon 35-45 percet sütjük. Miután kiszedtük, meghintjük vízzel.


Elkészítési idő: 2-3 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése