2016. április 13., szerda

Medvehagymás rakott csirkemell vagy tarja

A mai ebédem is a medvehagyma jegyében készült – nem véletlenül, hiszen hétvégén a Bakonyban jól teleszedtük a zacskóinkat megint:

 

Szövegközi kép 2

 

Hozzávalók (4 fő részére):

 

kevés zsír

szeletelt bacon

kb. 5 db krumpli 

medvehagyma

kb. 330 g tejföl (nagyobb doboz)

csirkemell vagy tarja

250 g csiperkegomba

kevés só és bors

sajt


 

Elkészítés:


Egy kizsírozott tepsi vagy jénai tál aljára bacon csíkokat fektetünk, erre karikázzuk a megpucolt krumplit. A krumplira tesszük az előzetesen megsózott és borsozott csirkemellet vagy a tarját.

A gombát megpucoljuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, ezután a húsra fektetjük a gombaszeleteket.

A gomba tetejét újból baconnel fedjük és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A tepsit letakarjuk alufóliával.

 


A medvehagymát, miközben sül az étek, apróra turmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölbe. Mikor már minden jól átsült (kb. ¾ óra múlva) a medvehagymás tejfölt rátesszük a tepsi tetejére. Hagyjuk így is sülni, majd a legvégén sajtot reszelünk rá és addig sütjük még, amíg a sajt is megpirul.


Medvehagymatenger a Bakonyban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése