2018. április 13., péntek

Medvehagymás pite articsókával

Itt a medvehagymaszezon közepén természetesen megint egy medvehagymás recepttel jelentkezem. A leveles tészta és a medvehagyma mindig jó párosítás, ráadásul egyszerű és nagyszerű – könnyű elkészíteni és gyorsan ki is sül, sokat nem kell pepecselni vele.

Már többféle változatban készítettem leveles tésztás pitét – most egy kis ajvárral és articsókával bolondítottam meg.

Hozzávalók:

  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta (én kettőből csinálom, így biztosan elég lesz, a maradékból meg csigákat készítek)
  • 1 üveg ajvár
  • 1 üveg grillezett articsóka
  • sonka
  • bacon
  • 1 újhagyma
  • 1 marék medvehagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tojás
  • reszelt sajt a tetejére

Egy tortaformát szépen kibélelünk a leveles tésztával. A tészta széle lógjon valamennyivel töltelék fölé, mert sülés közben összemegy.
A tészta alját megkenjük ajvárral, erre helyezzük a baconszeleteket. Ezt lefedjük apróra tépett medvehagymadarabokkal és rászórjuk a karikára vágott újhagymát és az articsókadarabokat is ráhelyezzük. Ezt kis darabokra szeletelt sonkával fedjük.
A tejfölt összekeverjük egy tojással, majd egyenletesen befedjük a pitét vele. Végül reszelt sajttal meghintjük is mehet is a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. fél órát süljön, míg a tészta aranybarna nem lesz és sajt pirulni kezd a tetején.

Garantáltan gyorsan elfogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése