2015. november 5., csütörtök

Kosárka


Elkészítés ideje: kb. 2 óra


  • 24 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • Töltelék:
  • 1 zacskó pudingpor
  • 40 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • Tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • szórócukor
Elkészítés:

1. A margarint elmorzsoljuk a tojássárgájával és a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A kosárka formákat kikenjük margarinnal és kilisztezzük. A tésztát szépen egyenletesen belenyomkodjuk a kosárkaformába.
Közepes hőfokon aranysárgára sütjük őket. Ha kihűltek, tálára borítjuk a kosárkákat óvatosan, mert könnyen törnek.
2. A pudingot a leírás szerint elkészítjük a megadott mennyiségekkel. Lényeg az, hogy ne legyen túlzottan folyós, ezért kicsit kevesebb tejet kell hozzáadni. A pudingot még melegen betöltjük a kosárkákba.
3. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a kosárkák tetejére öntjük, úgy hogy egyenletesen fedje őket.
Tetszés szerint díszítjük a kosárkákat színes cukorral.


Kosárkák és suhajdák húsvétra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése