2015. november 5., csütörtök

Reform gyümölcskenyér




Elkészítés ideje: kb. 2 óra

  • 150 g mogyoró
  • 100 g pisztácia
  • 250 g aszalt füge
  • 250 g aszalt szilva
  • 250 g aszalt sárgabarack
  • 75 g aszalt citromkockák/héj
  • 75 g aszalt narancskockák/héj
  • 250 g mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 2 ek. méz
  • 4 tojás
  • 125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 kk. őrölt fahéj, 1/2 kk. őrölt szegfűszeg, csipet só, 2 ek. zsemlemorzsa, diónyi vaj
Elkészítés:

(Ha a mogyoró nem pucolt, akkor zsiradék nélkül serpenyőben kicsit megsütjük, majd a héját ledörzsöljük még melegen.)
Minden gyümölcsöt apróra kockázunk (amiket kell), majd tálba téve meglocsoljuk őket rummal. 30 percig érleljük. Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra (gázsütőnél olyan 4-es fokozat). Tojásokat felverjük. Lisztet összevegyítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, sóval és a morzsával. Gyümölcsökhöz adjuk a félbevágott diókat, hígra melegített mézet és a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk az egészet fakanállal. (Maszatos tésztát kapunk!) Őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát kikenünk vajjal és közepes magasságon 45-50 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése