2017. március 23., csütörtök

Tejszínes-medvehagymás tészta

Jelentem, újra küszöbén állunk a medvehagymaszezonnak, sőt a növényke már be is tette – képzavarral élve – a lábát a konyhámba testvéremék gerecsei gyűjtése révén. Bár még a tavalyi szedésből származó csomagok java is ott fagyoskodik a mélyhűtőmben, hamarosan mi is friss zsákmány után nézünk a Bakonyban.

Itt van tehát az időszak, amikor a konyhában is minden szó szerint zöldell – jelen esetben a medvehagyma jóvoltából, legyen az sütemény, tojásrántotta vagy hús- és tésztaétel.

Most az első zacskóból juhtúrós-medvehagymás perec és egy sebtiben összeütött tésztaétel készült. Először nem volt nagy bizodalmam benne, de miután párom szerint finomra sikeredett, én is megkóstoltam, és lássunk csodát: az étek valóban egyszerű, de nagyszerű lett, így bátran meg is osztom a receptet:

Hozzávalók:

Tetszés szerinti mennyiségű tészta (fodros nagykocka vagy szélesmetélt párti vagyok ebben az esetben)
Kolozsvári szalonna (ízlés szerint, kb. 4 csík)
Egy marék (20-25 levél) medvehagyma
200 ml főzőtejszín

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük.
A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk közepes tűzön. Közben felaprózzuk a medvehagymát, majd rádobjuk a már megpirult szalonnára. Hagyjuk megfonnyadni, majd felöntjük tejszínnel. Kb. 10-15 percet főzzük, amíg kissé krémes állaga nem lesz.
A megfőtt tésztát máris tálalhatjuk a medvehagymás-tejszínes szósszal.

Kép egyelőre nincs, mivel nem akartam az igénytelen munkahelyi műanyagdobozban telefonnal fotózni. Ami késik, nem múlik: mivel tényleg finom volt és szezon van, biztos lesz még alkalom a fényképezkedésre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése