Hozzávalók:
- fél kiló liszt
- 1 ek. só
- 4 kanál olivaolaj
- 25 g élesztő
- 1 kk. cukor
- 2-2,5 dl víz
- ill. az élesztőhöz 1 dl víz
- apróra vágott medvehagyma
- szalonnakockák
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az 1 dl. langyos vízben felfuttatjuk egy kk. cukorral az élesztőt. A liszthez adjuk, és még hozzáadjuk az olívaolajat és a 2-2,5 dl langyos vizet is. Jól kidagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk kilisztezett munkalapon, és beledolgozzuk az apóra vágott medvehagymát és szalonnát. Beletesszük egy kiolajozott formába, és a tetejét is megkenjük olívaolajjal. A sütőbe teszünk egy kislábos vizet és közepes lángon 35-45 percet sütjük. Miután kiszedtük, meghintjük vízzel.
Elkészítési idő: 2-3 óra
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az 1 dl. langyos vízben felfuttatjuk egy kk. cukorral az élesztőt. A liszthez adjuk, és még hozzáadjuk az olívaolajat és a 2-2,5 dl langyos vizet is. Jól kidagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk kilisztezett munkalapon, és beledolgozzuk az apóra vágott medvehagymát és szalonnát. Beletesszük egy kiolajozott formába, és a tetejét is megkenjük olívaolajjal. A sütőbe teszünk egy kislábos vizet és közepes lángon 35-45 percet sütjük. Miután kiszedtük, meghintjük vízzel.
Elkészítési idő: 2-3 óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése