"Hegyen-földön járogatok vala, Virágecskát szedegetek vala, Csincsecskékbe csincselgetem vala, Bokrétába kötögetem vala."
2015. november 5., csütörtök
Oreo torta
Újabban divatja van az Oreonak, így az Oreos tortáknak is, bár én ezt az őrületet és a keksz iránti imádatot nem igazán értem. Mivel egy igen szép mintázatú kekszről van szó, kitűnő tortadísz válik belőle.
Így készül tehát az Oreo torta az én olvasatomban.
Tortaalap:
6 tojás
200 g liszt
7 ek olaj
fél teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
50 g kakaó
250 g cukor
1 csipetnyi só
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük a csipetnyi sóval majd a cukorral kemény habbá. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az olajt és a szódabikarbónát. Óvatosan beleszitáljuk a lisztet és a kakaót.
Kikenünk egy sütőformát, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 5 percig sütjük 200 °C-on, majd visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra. Kb. 30—40 percig sütjük.
Krém:
500 g mascarpone
4 pohár sztracsatellás görög joghurt
1 zselatin (Aldis Sofort Gelatine)
valamennyi étcsokis csokiforgács vagy reszelék
Összekeverjük a mascarponét a joghurttal, majd beletesszük a zselatint és a tortareszeléket.
Tetejére:
250 ml habtejszín felverve
valamennyi kakaó
csokiforgács
Oreo keksz
A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk. Tortagyűrűt rakunk köré és mindegyik réteget befedjük krémmel. A tetejét szép simára simítjuk habkártyával. Hagyunk annyit a végén, hogy az oldalára is jusson. Az oldalát csíkozhatjuk recés habkártyával.
A tetejét Oreo keksszel, csokiforgáccsal, ill. tejszínhabbal (vagy kakaós tejszínhabbal) díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése