Tészta:
240 g margarin (vagy 190 g zsír)
1 tojás sárgája
20 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
360 g liszt
Ezeket a hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd a tésztával vékonyan kibélelünk kb. 24 db kosárkaformát. Addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a tészta 180 °C-on.
Töltelék:
1 csomag vanília (vagy bármilyen más) puding
400 ml tej
2 ek cukor
A pudingot a csomagoláson feltüntetett leírás szerint készítjük el, lehetőleg kicsit sűrűbbre főzve. A pudinggal megtöltjük a kisült és a formából óvatosan kiszedett, tálcára helyezett kosárkákat. Általában egy tasak puding nem elég az összes kosárhoz, kétféle pudingot szoktam főzni.
Bevonat:
400 g étcsokoládé
kicsi olaj
Vízfürdő felett az étcsokoládét kockákra törve felolvasztom kicsi olajjal. Simára keverem és a kosárkák tetejét egyenletesen bevonom a csokoládéval. Tetszés szerint díszítem szórócukorral. A húsvéti változatra mini cukortojások is kerülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése