2016. április 12., kedd

Medvehagymás-juhtúrós csiga

Régi-új medvehagymás süti a láthatáron, ami pofonegyszerű de egyben nagyszerű is. :-)



Hozzávalók (4 fő részére):
  • 2 csomag leveles tészta (lehetőleg már előrenyújtott lapok)
  • 10-15 levél medvehagyma apróra vágva
  • 1 vagy 2 csomag juhtúró (kb. 250 g)
  • 2 dl tejföl
  • reszelt sajt
Elkészítés:

A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, beleszórjuk az apróra vágott medvehagymát, esetleg egy kis reszelt sajtot.
Rákenjük a levelestészta-lapokra az előbb elkészített keveréket. Ezután a lapokat felgöngyöljük és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket margarinnal kikent sütőlapra tesszük. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180-200 fokon sütjük előmelegített sütőben, amíg szépen pirulni nem kezdenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése