A mai ebédem is a medvehagyma jegyében készült – nem véletlenül, hiszen hétvégén a Bakonyban jól teleszedtük a zacskóinkat megint:
Hozzávalók (4 fő részére):
kevés zsír
szeletelt bacon
kb. 5 db krumpli
medvehagyma
kb. 330 g tejföl (nagyobb doboz)
csirkemell vagy tarja
250 g csiperkegomba
kevés só és bors
sajt
Elkészítés:
Egy kizsírozott tepsi vagy jénai tál aljára bacon csíkokat fektetünk, erre karikázzuk a megpucolt krumplit. A krumplira tesszük az előzetesen megsózott és borsozott csirkemellet vagy a tarját.
A gombát megpucoljuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, ezután a húsra fektetjük a gombaszeleteket.
A gomba tetejét újból baconnel fedjük és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A tepsit letakarjuk alufóliával.
A medvehagymát, miközben sül az étek, apróra turmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölbe. Mikor már minden jól átsült (kb. ¾ óra múlva) a medvehagymás tejfölt rátesszük a tepsi tetejére. Hagyjuk így is sülni, majd a legvégén sajtot reszelünk rá és addig sütjük még, amíg a sajt is megpirul.
Medvehagymatenger a Bakonyban |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése